УТВЕРДЖЕННЯ ГЕНДЕРНИХ ПРИНЦИПІВ В ОСВІТІ ЯПОНІЇ НА ПОЧАТКУ ХХ ст. - Саган, Галина; Семеха, Ганна (Київські історичні студії, 2018)
У статті виокремлено основні етапи становлення гендерної рівності в освітній системі Японії, яка стала можливою завдяки соціально-економічним реформам, що почали проводитися в країні, починаючи з другої половини ХІХ ст. Прослідковано зміну соціального статусу жінки в суспільстві. Формування нового ідеалу жінки все більше почав вимагати від неї освіченості, що загалом сприяло розбудові жіночої освіти в Японії та утвердженню гендерної рівності на початку ХХ ст.