ЗАХОПЛЕННЯ БІЛЬШОВИКАМИ КИЄВА У СІЧНІ 1918 РОКУ ОЧИМА УКРАЇНСЬКИХ ГУМАНІТАРІЇВ: EGO-ДОКУМЕНТИ - Бонь, Олександр (Київські історичні студії, 2018)
У статті досліджується реакція відомих українських гуманітаріїв Наталії Полонської- Василенко та режисера і актора Василя Василька на захоплення більшовиками Києва на початку 1918 р. Вивчаються спогади Н. Полонської-Василенко та щоденник В. Василька як приклад еgо-документів того періоду. Показано, що українська гуманітарна інтелігенція негативно поставилась до більшовицького завоювання і «червоного терору».