СУСПІЛЬНО-ПОЛІТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ ХВЕДОРА ВОВКА КРІЗЬ ПРИЗМУ ДОНОСУ ВАСИЛЯ ВЕЛЕДНИЦЬКОГО - Цеунов, Ігор (Київські історичні студії, 2018)
Стаття запроваджує до наукового обігу донос Василя Веледницького на учасників «Старої Громади» у Києві у 70-х рр. ХІХ ст. Зокрема, у роботі проаналізовано частину документа, присвячену Федору Вовку, передусім його суспільно-політичній діяльності. Акцентується увага на тому, що засобом спотворення репутації діячів національно-політичного руху була ідея аморальності, невідповідності їхньої поведінки суспільним цінностям віри, сім’ї, вітчизни.