КУЛЬТУРНА ДІЯЛЬНІСТЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДІАСПОРИ В СЕРБІЇ (1991 р. — ПОЧАТОК XXI ст.) - Мудрак, Марина (Київські історичні студії, 2018)
У 1991 р. починається нова доба для українського народу не тільки в Україні, а й за її межами. У статті висвітлюються надбання і культурна діяльність української діаспори в Сербії з 1991 до 2012 р., з’ясовано основні напрями діяльності культурно-просвітницьких організацій, товариств, установ, створених українцями на території сучасної Сербії.