БЕРЕСТЕЙСЬКИЙ МИРНИЙ ДОГОВІР З ПОГЛЯДУ ІСТОРИЧНОЇ РЕТРОСПЕКТИВИ - Пивовар, Сергій (Київські історичні студії, 2018)
У статті здійснено ретроспективний огляд подій кінця 1917 — початку 1918 р., що призвели до зміни зовнішньополітичного курсу Української Центральної Ради і підписання мирного договору між Українською Народною Республікою і державами Четверного союзу. Визначено негативні наслідки сепаратного договору для України.