КИЇВСЬКА КІНОФАБРИКА ВУФКУ ТА ФІЛЬМ О. КАПЛЕРА «ПРАВО НА ЖІНКУ»: ІСТОРІЯ ОДНІЄЇ ЗАБОРОНИ - Лабур, Ольга (Київські історичні студії, 2017)
У статті розглядаються умови створення та заборони фільму О. Каплера «Право на жінку», виробленого на київській кінофабриці ВУФКУ. У центрі уваги — перипетії політичного, культурного та ідеологічного характеру, які вплинули на заборону фільму. Показана залежність його заборони від зміни кон’юнктури в гендерній політиці СРСР, гендерного конфлікту, спричиненого цією політикою, та ліквідації самого ВУФКУ.